HTML

B@sszuskulcs

Ami érdekel, ami bosszant, ami annyira, nem, vagy csak érzések szavakban, vagy csak unalom karakterekben, én és a világ, a világ és én, és még sorolhatnám, de már így is elvettem a kedved az olvasástól kedves idegen.... :D Tsók

sorozatképek hanggal

Az arcátlan arctalankodó

basszuskulcs 2009.03.05. 15:35

 

 

 

Van egy embertípus, akiért én kifejezetten rajongok, de egészen komolyan, imádom az alakoskodásukat, a szemforgatásukat, ahogy az arcomba mosolyognak és a hátamba különböző hegyes, éles tárgyakat vágnak, tolnak, képzelnek, akarnak! Csodálatosnak tartom, azt a tartást, amivel ezt véghezviszik, hiszen ez igényel komoly önuralmat, egy mosolyt fel kell csalni a pofira, miközben magukban szánalmas átkok egész sorát sorolják fel. A szemük árulkodó, de mivel az emberek hazudnak, így ritkán alkalmasak a szemkontaktusra is. Sunyin közelednek, körül vesznek, kis bájcsevely, hogy hiteles legyen az általuk prezentált töménytelen, gusztustalan, undorító hazugság. Komoly gerincproblémák alakulhatnak ki náluk, hiszen idővel vagy megroppan a valótlan tények és felvállalt arcok súlya alatt, vagy csak egyszerűen köddé válik és eltűnik a testükből, és puhatestű férgekké válnak. Csúsznak-másznak azok előtt, akiktől bármit remélnek, vagy csak az illetékes torkának ugranak, ha nem felel meg nekik a juttatás, ellenszolgáltatás, amit alázatukért kiérdemelnek. Simulékonyak, ragaszkodnak minden olyanhoz, amiből nyereség, előrelépés várható. Itt jön viszont a váltás, ha már felkúsztak egy adott szintig, akkor az alattuk lévő tömegeket alantas lényeknek tekintik, és magasról tesznek arra, hogy a velük egy szinten vagy alattuk lévő emberpajtás mennyit dolgozik, hiszen a kisujjuk sem mozdítanák meg azért, hogy segítsenek nekik. Miért is tennék, az önzetlenség nem tartozik bele a profiljukba. Profizmusok fokokban nem mérhető, ha más embereket kell bemártani, hátak mögé bújnak, és csak suttognak, suttognak és suttognak. Véleményük van, de mindig csak arról, aki nincs jelen, hiszen, ha fel kellene vállalniuk, amit gondolnak, az maga lenne a világ vége, de ki tudja, lehet, hogy még önálló gondolataik sincsenek? Egyszerűbb diktátorként szajkózni a saját butaságaikat, minthogy mások véleményét figyelembe véve véleményt módosítani, gondolkodni, együtt élni, nyitottnak lenni és felvállalni azt, aki reggelente a tükörből visszanéz ránk, még akkor is, ha egy torz lény képét ölti fel? Nem belelépni az egyen világ nyújtotta trend kényelembe, vállalni önmagunkat, bár erre elég kicsi az esély, ha nem létezik az önmagam, csak a „mi” , ahol ő az Alfa és mindegy, hogy férfi vagy nő van mellette teljes elnyomásra ítéli, hiszen neki így kerek a világ…

Szerintem elgondolkodtató… Szerinted?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jekaizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr72983368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bunnysutra · http://hokisasszony.blogspot.com 2009.03.05. 16:40:47

Szerintem az állami szektorról beszélsz. Ismerem én azokat. Viszont tudod, többféle ilyen gonosz, komisz alak van... vagy talán ez a te fajtád más fajtáktól is lop?

Mosolyt idézni elő az ember arcára amikor a gyűlölet fog el nem nehéz. Mosolyogni amikor inkább köptél, dicsérni amikor inkább kiröhögnéd a másik hülyeségét sem: csak épp meg kell tanulni hogyan. ^_^ Ne hidd, időbe telik míg az ember megtanulja eltorzítani fizikai kimutatásait, nehogy elárulják igaz érzelmeit.

Persze, aztán van az akinek azért megy, mert nincs benne semmi: se szégyen, se gondolat, se vélemény, se becsület. Ha az ember üres, minden amit magára akaszt, legyen az mosoly, gesztus, szó, az mind csak áll és kong. Nem nehéz, de jelentéktelen.
süti beállítások módosítása