HTML

B@sszuskulcs

Ami érdekel, ami bosszant, ami annyira, nem, vagy csak érzések szavakban, vagy csak unalom karakterekben, én és a világ, a világ és én, és még sorolhatnám, de már így is elvettem a kedved az olvasástól kedves idegen.... :D Tsók

sorozatképek hanggal

Játék

basszuskulcs 2009.02.20. 00:26

 A körfolyosón egy emelettel alattam ott árválkodik egy focilabda. Hetek óta nem ért hozzá senki, én is csak a tekintetemmel cirógatom. Nagyon szeretnék vele játszani, és talán senki nem venné észre, ha leosonnék érte a lépcsőn, hogy néhány órára elraboljam, utána visszategyem a helyére mintha mi sem történt volna. Az együtt töltött játékidő a mi titkunk lenne örökre. Belém hasított az érzés, hogy mennyire jó lenne játszani, kicsit szaladgálni a frissen nyírt zöld gyepen, ahol ha térdre esek füvet török a nadrágomba, mint kiskoromban, mikor este úgy mentünk be, hogy csak a szemünk világított, mert olyan piszkosak voltunk. Két adag fürdővízzel pancsoltunk, mert az elős csutakolás szinte kőolaj feketére pingálta a meleg szappanos vizet. Ami még annál is jobban zavar, hogy nem lophatom el a lasztit, hogy nem emlékszem rá mikor lettem olyan komoly felnőtt, hogy elfelejtsek önfeledten játszani. Az idejét sem tudom megmondani, hogy mikor volt labda, vagy akár tollasütő a kezemben. Mióta derogál, hogy kerítsek egy frizbit és néhány barátom a bűnbe csábítva ügyetlenséggel vígan kacarászva próbáljam meg kihalászni a szökőkút vizéből a frizbit. Havonta egyszer legalább kimegyek a szigetre, bambulom a lomha asszonyt, ahogy mossa a várost és igyekszem napirendre térni a mindennapjaim valódi és kreált gondjai felett. Kicsit elfelejteni az önsajnálatom, a szenvedéshez való jogom és a többi kacatot, amit magammal hurcolok. De ez csak néhány óra felszabadultságot jelent, nem többet sajnos... Mikor gyerek voltam, nem volt időm gondokat gyártani, most is itt az ideje, hogy leszokjak róla, legalább napi néhány órára!

Epekedve várom a tavaszt, hogy újra kimehessek, s talán lesznek még néhányan, akik velem akarnak a szökőkútba zuhanni, hogy végre kiszedjük azt a konok kis frizbit a csobogó kútból...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jekaizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr93953996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oO_Oo 2009.02.26. 22:07:38

Anno mikor még fiatal és bohó voltam ... :) Szóval ahogy olvastalak beugrott néhány emlékfoszlány boldogult gyerekkoromról, amikor a fejem búbjától a lábam ujjáig mocskos voltam és rohadtul nem érdekelt, hogy ott egy baromi nagy folt a nacimon. Miközben ezen filóztam mosolyogtam. Aztán elborult "szép arcom", mert eszembe jutott a mostani önmagam. Eltelt 25 év és én azon aggódom reggelente, hogy jajj csak nehogy beterítsen egy bunkó autós munkába menet, mert akkor aztán hogy fogok kinézni egész nap stb stb. A társadalom, a kor és igen még az emberek is akikkel együtt vagy szinte egész nap elvárásokat, kötöttséget aggatnak rád. Hiszen ha nyakig sárosan megjelennék reggel az lenne az első szavuk "Hát te meg hogy nézel ki?!" - és közben persze szúrós szemekkel stírölnek. Pedig nem a te hibád, te szépen, illedelmes jó kislány módjára felöltöztél. Aztán eszembe villan egy másik kép a társamról ... Tudod azt hiszem jól választottam ... hiszen mellette amellett, hogy komoly, felelősségteljes felnőtt vagyok, nyugodt szívvel lehetek gyerek is. Nem néz rám furcsa szemekkel, mikor kicsit "cejpítve" közlöm vele: "Kéjek csokíííít!" Inkább visszanevet rám és hozza. Ilyenkor kicsit felszabadulnak a béklyóim és kicsit újra gyerek lehetek, ha csak néhány pillanatra is. Ettől függetlenül remélem találkozunk nyáron a szökőkútnál ... ja és ne vegyél frizbit, mert van! :))
süti beállítások módosítása