HTML

B@sszuskulcs

Ami érdekel, ami bosszant, ami annyira, nem, vagy csak érzések szavakban, vagy csak unalom karakterekben, én és a világ, a világ és én, és még sorolhatnám, de már így is elvettem a kedved az olvasástól kedves idegen.... :D Tsók

sorozatképek hanggal

morfondírozz

basszuskulcs 2009.01.31. 19:05

 Mit kell tudnunk a másikról, hogy kapcsolatba kezdjünk vele? Elég annyi, hogy tudom mi a kedvenc színe, hogyan issza a kávét, mi az ami boldoggá teszi, vagy mi az, amit még szerelemben sem hajlandó elviselni? A megismerkedés az első lépés, egy randi, ahol együtt esztek, beszélgettek nem feltétlenül lényeges dolgokról, talán még az időjárás is belefér, de ez még nem az igazi, hiszen emberek vagyunk, tehát nem feltétlenül mondunk igazat. Mindenki igyekszik magát a legjobb formájában prezentálni, hogy pozitív elbírálást kapjon a másiktól. De ez nem elég ahoz, hogy kapcsolatba bonyolódjunk, hiszen semmit sem tudunk a másikról, ami képes lenne arra, hogy objektív döntést hozzunk. Kell még néhány találkozás, hosszú beszélgetések, természetesen itt már nem kizárt az érintkezés, legyen az csók vagy akár szex is. A szex a kapcsolatok egyik leglényegesebb mozzanata, hiszen, ha az nem megy, akkor felesleges hosszú távon gondolkodni, hiszen olyan ki nem mondott feszültségforrás lesz, ami ha robban, akkor nem lesz kellemes. Meg kell várni, hogy van-e egyáltalán kémia. Ennél csak az a rosszabb, ha az egyik oldalon beindult a kémia, a másikon viszont semmi nem történik. Ekkor kedvesen el kell köszönni, az őszinteség elvárt. Ha valóban szerencsések vagyunk, akkor mindkét oldalon elindul egy egymás iránti vágyakozás. Rendszerressé válunk a másik életében, és ez kifejezetten pozitív, lassan elfogynak a kegyes hazugságok, kialakul a szerelem, a kötődés, és tervezni kezdtek egymással. A következő nagy lépés, ha úgy döntötök, hogy összeköltöztök. Ez egy nagyon komoly elhatározás, hiszen ezzel átalakítjátok a saját szférátokat. Ha így is működik, akkor lehet tovább gondolkodni, persze csak, ha akartok, legyen az házasság vagy gyerkőc...

 

De ki tudja ezt megítélni az első randin? :D

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jekaizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr17914768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Christina Blake 2009.02.04. 13:24:29

Elmehetnél szociálpszichológusnak!!!!:-)

bunnysutra · http://hokisasszony.blogspot.com 2009.02.04. 15:23:53

Drrrrrága, Kedves, Édes Basszuskulcsom! Ugye hívhatlak így? Vagy a Szilveszter nem jelentet semmit neked? *felállít egy kis színpadias hátraesést* ^_^ Kapcsolatokról... hát nem én vagyok az aki épp ilyenekről tudok előadást tartani, de beszéljünk arról amit ismerek: a vadászat. Nincs "randi" és nincs első randi. Az első találkozásnál, ami sose tervezett, nem jó benyomást akarsz kelteni, hanem figyeled a másikat, a prédát, és fürgén olvasod a jeleket. Milyen, mit akar, pszichópata-e vagy nem. Eltűnik a szex után, vagy neked kell kerülgetned majd. És lehetséges. Megfigyeléssel, az ember tulajdonképpen képes minden szükséges információt a másikból kiolvasni, de persze, attól függ, hogy tudja-e az ember MIT olvasson ki, hogyan és bizonyos adatoknak mennyi idejük kell, hogy kiderüljenek.

Tudod mi szokott a baj lenni? Hogy az emberek nem figyelnek, csak önmagukat próbáljak csillogtatni, de oda se figyelnek a másik ki, mi vagy mi fán terem. Meséltem egyszer valakinek, hogy hihetetlen, hogy az alkalmi szex sokkal mélyebb, sokkal behatolóbb, sokkal több tudattal jár mint sok éves kapcsolat. Az is a baj, hogy az emberek egy előre meghatározott gondolattal mennek bele a dologba, és nem hagyják, hogy a dolgok maguktól kibontakozzanak, de inkább manipulálják, szorítják, ide-oda nyomják... just let it be, dude!

Egyébként szeretem bejegyzéseidet! Jókat írsz! ^_^

oO_Oo 2009.02.26. 21:32:31

Ahogy én ismerlek még nem döntötted el magadban, hogy mit is szeretnél. Végre egy tartós kapcsolatot, vagy még "kalandoznál" ... Ha eldöntötted mit akarsz, akkor kezdj "ismerkedni", amíg csak egy kellemes este a tét, addig kíméld meg magad a "Mi a kedvenc színed, zenekarod stb. stb" beszélgetésektől ... SZERINTEM :)
süti beállítások módosítása